معرفی فیلم هایی جذاب درباره ی ریاضیدانان
این متن ، به معرفی برخی از فیلم هایی پرداخته است که زندگی ریاضیدانان نابغه و مشهور را به تصویر کشیده اند. امید وارم با این متن ، سبک جدیدی را به مطالبم افزوده باشم:
نام فیلم ها :
1- ویل هاتینگ نابغه 1997
کارگردان این فیلم "گاس ون سنت" است. این فیلم داستان آدمی است که سعی می کند گذشته اش را کنار بگذارد و مهمترین چیزی که در این را به کمکش می آید خواست و اراده اش است.
توضیح بخشی از این فیلم :
درباره ی ویل هانتینگ : "ویل هانتینگ" یک نابغه ی 21 ساله است . وی در ابتدا جاروکش دانشگاه MLI بوده است که پرفسور دانشگاه استعداد او را کشف می کند .در حال حاضر اثبات سخت ترین تئوری های ریاضی که سال ها پرفسورها و ریاضیدانان برجسته درگیر آنها بوده اند، برای او ساده ترین کار دنیاست. شیمی آلی را به خاطر تفریح می خواند. وی عضو یک کتابخانه است که تمام کتاب های حقوق و تاریخ آمریکا را خوانده است.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
2- پی
پی یک اثر کاملا سینمایی ست ؛ متکی بر تصویر و موسیقی با کمترین دیالوگ و در عین حال بسیار جذاب آن هم با فیلمبرداری سیاه و سفید .
فیلم در مورد یک نابغه ریاضی ست که مبتلا به میگرن شدید است . فیلم مملو از نشانه های نمادشناسانه ریاضی ست که با مفاهیم اسطوره ای دینی در تورات پیوند می خورد. نکته جالب اینکه این تصویرسازی از حالات درونی و به خصوص دردها و بیماریهای جسمی در اثر بعدی کارگردان نیز به زیبایی ادامه یافته است .
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
3- پرفسور و معادله محبوبش
فیلم درباره ی پروفسور ریاضی ای است که بر اثر سانحه ای حافظه ی خود را از دست داده بود و فقط می توانست 80 دقیقه از روز حافظه ی طولانی مدت داشته باشد . فیلم با وارد شدن کیوکو پیش خدمت جدید خانه مراحل جدیدی را سپری می کند ... .
در این فیلم شما به راحتی با مفاهیم ریاضی مانند اعداد اول . اعداد مرکب . عدد نپر فرمول اویلر و... آشنا می شوبد . در این فیلم این مفاهیم برای بیان حقیقت زیبا و دست نیافتنی استفاده می شود . نه از راه اثبات استنتاجی و عقلی بلکه کاملا برعکس از طریق احساس یا به قول پروفسور فیلم ، قلب دانا !!!
اولین جمله ای که از زبان پروفسور می شنویم در این صحنه است که پیش خدمت(کیوکو) وارد اتاق پروفسور می شود و پروفسور که خیره به پنجره نگاه می کرد وقتی خدمتکار می پرسد :"برای نهار چی میل دارید ؟ و..." پروفسور جواب می دهد :"چرا مزاحم عشق من به اعداد می شوی ... مگر نمی بینی که دارم تفکر می کنم ... "
کیوکو و پروفسور هر دو عاشق اعداد هستند ولی از دو نوع مختلف ... فیلم پر از احساس و عاطفه است بازی بازیگرها بسیار به دل می نشیند و طبیعی جلوه می کند . خوش بینی در بیشتر صحنه های فیلم موج می زند و تلنگرهای کوچکی هم به دنبای مادی عصر حاضر می زند . در هر صحنه ی فیلم ، تمام اجزا ، وظیفه ی مشخصی دارند تا به هدف فیلم کمک کنند؛ از لیوان و سبزی گرفته تا رنگ آمیزی و قاب بندی .
فیلمی زیبا و ساده با مفاهیمی عمیق و شگرف
لذت تماشای این فیلم برای ریاضیدانان بسیار بسیار بیشتر خواهد بود ... توصیه می کنم حتما این فیلم را ببینید.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
4- ذهن زیبا
فیلم ذهن زیبا بر این اساس ساخته شده که زندگی واقعی John Nash (جان نش) ریاضیدانی است که با وجود بیماری روحی ای که داشته یا گرفته ،برنده جایزه نوبل شده . این فیلم برای فیلم نامه و کارگردانی ، اسکار گرفته. Ron Howard کارگردان این فیلم است.
گرچه در زیبایی فیلم ذهن زیبا شکی نیست اما جالب است بدانیم مثل هر اثر واقعی دیگری این فیلم با زندگی جان نش تفاوت هایی دارد که دور از انتظار نیست .
درباره جان نش:
جان نش (۱۳ ژوئن ۱۹۲۸-) ریاضیدان نابغه و برجستهی آمریکایی که در سنین جوانی به بیماری روانگسیختگی از نوع پارانویید مبتلا شد. او در تکامل نظریهی بازیها نقش بسیار مؤثری داشت و به خاطر تلاشهایش در این زمینه، در سال ۱۹۹۴ به همراه رینهارد سلتن و جان هارسانای برنده ی جایزه ی نوبل اقتصاد شد.
نش دارای 2 فرزند پسر است. فرزند اولش که درست همزمان با شروع بیماری پدر به دنیا آمد، ریاضیدان است و از بد حادثه، درست مانند پدر، به بیماری اسکیزوفرنی هذیانی مبتلاست. او نیز سالهاست که تحت نظارت و درمان پزشکان قرار دارد.
1 و 3و 4 رو دیدم. جان نش و نظریاتشو قبلنا کار کردم.
یه مقاله هم تو گیم تیوری داشتم.
ولی بیشتر گیم تیوری شده ابزار دست استعمار