کسب دیپلم ریاضی به طور غریزی
اوایل قرن بیستم دورهای بینظیر در تاریخ علم به شمار میرود؛ در این سال ها عرصه جدیدی از علم به بشر هدیه شد.
مردم اروپا هر روز خبر از پستاندارانی میشنیدند که همچون انسان میتواند محاسبات ریاضی انجام دهد؛ یکی از این حیوانات که یک اسب بود به راحتی محاسباتی مانند 9=6+3 را انجام میداد و مردم را شگفتزده میکرد. اما تقلبهای علمی را تنها دانشمندان میتوانند آشکار کنند.
یک دانشمند آلمانی به نام اسکار فوتگست در یک اقدام عملی مشخص کرد که آن اسب تنها وقتی میتواند به سؤالات ریاضی پاسخ بدهد که مربیاش که از قضا یک معلم ریاضی بود با حرکتهای نامحسوس بدن بهگونهای به او میفهماند که جواب درست کدام است.
بهزودی با آشکار شدن حقهای که صاحبان این حیوانات سوار میکردند، قابلیتهای یک حیوان برای انجام شمارش و انجام محاسبات ساده ریاضی فراموش شد؛ اما علم دوباره به سراغ حیوانات و قابلیتهای ریاضی آنها رفت و اثبات کرد که برخی حیوانات مانند زنبورهای عسل و سمندرها نه تنها حسی برای شمارش دارند که حتی میتوانند برخی محاسبات ساده ریاضی را هم انجام دهند و نکته جالبتر اینکه تواناییهای ریاضی این حیوانات همانند تواناییهای درونی انسانهاست.
کلودیا آلر در تحقیقی ، درک ریاضی سمندر ها را به اثبات رسانید . در این تحقیق از تعدادی سمندر پشت قرمز محلی استفاده کرد به این صورت که در برابر آنها دو تیوب شفاف با تعداد معینی غذا قرار داد.
پس از انجام آزمایشها مشاهده شد که این حیوانات هم این قابلیت را دارند که تیوبی را که غذای بیشتری در آن قرار دارد تشخیص دهند؛ اما در اینجا هم تشخیص نسبت عددها برای این دوزیستان کمی سخت بود.
آنها به راحتی میتوانستند از میان تیوبهایی که در آنها 8 و یا 16 تکه غذا وجود دارد، تیوبی را که تکههای بیشتری غذا در آنها قرار دارد تشخیص دهند اما تشخیص وقتی که عددها 3 و 4 و یا 8 و 12 بود برای این حیوانات کمی سخت میشد.
این میتواند به این موضوع ربط داشته باشد که سمندرها از روش دیگری برای شناسایی عددهای کوچک استفاده میکنند. در این تحقیقات مشخص شده است که پستانداران بهصورت کلی میتوانند میان عددهای کوچک بدون توجه به نسبتی که میان آنها برقرار است، تفاوت قائل شوند.
یکی دیگر از این حیوانات ، نوعی ماهی مگسخوار آمریکایی است. یک تیم تحقیقاتی با انجام مطالعاتی روی این ماهیها به این نتیجه رسید که آنها هم مانند سمندرها قادرند تفاوت میان عددهایی مانند 3و 4 را به راحتی درک کنند در حالی که تفاوت میان اعداد 4و 5 برای آنان به سختی مشخص میشود.
با همه این تحقیقات هنوز بعضی از دانشمندان عقیده دارند که حیوانات احتمالا به خاطر عوامل دیگری میتوانند اعداد را تشخیص بدهند و در واقع خود اعداد برای آنها قابل تشخیص نیست.
ولی به نظر من ، آفریدگار حکیم و خلاق این موجودات ، درک ریاضی را در زمینه هایی که آنها در زندگی غریزی خود لازم دارند ، به آنها اعطا نموده تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند با این حال ریاضی بسیار پرکاربرد و زیباست ...
موفق و پیروز باشید